Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Bosna i Hercegovina od 23. do 30.septembra dio Evropske sedmice sporta

18.09.2019

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Bosna i Hercegovina i ove godine sa ostalim zemljama zapadnog Balkana, uključena je u promociju Evropske sedmice sporta. Evropska sedmica sporta nova je inicijativa Evropske komisije za promociju sporta i fizičke aktivnosti širom Evrope koja se 2019. godine održava po peti put. 

            Moto kampanje za  Evropsku sedmicu sporta je „#BeActive“, a cilj je da se kroz brojne aktivnosti podstakne javnost da bude fizički aktivna, ne samo tokom sedmice sporta, nego i cijele godine.Sedmica sporta namijenjena je svima bez obzira na godine i fizičku pripremljenost.

            Povodom evropske sedmice sporta u Bosni i Hercegovini, u organizaciji koordinacionog tijela kojeg čine predstavnici Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, entitetskih ministarstava nadležnih za sport i Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, planiran je niz događaja. Ministarstvo civilnih poslova poziva građane da učestvuju u događajima od 23. do 30. septembra u Sarajevu, Banja Luci,Mostaru i ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine, a sve aktivnosti dostupne su bez naknade.

Za više informacija posjetite i službenu EWoS internet stranicu Evropske komisije„#BeActive“!