Grb BiH

BOSNIA AND HERZEGOVINA

Vijesti

 

ALL NEWS


SECTORS

CATEGORIES

(Not translated) Bosna i Hercegovina od 23. do 30.septembra dio Evropske sedmice sporta

18/09/2019

Send documents on email

Email sender (*):
Email recipient (*):
Comment:

Bosna i Hercegovina i ove godine sa ostalim zemljama zapadnog Balkana, uključena je u promociju Evropske sedmice sporta. Evropska sedmica sporta nova je inicijativa Evropske komisije za promociju sporta i fizičke aktivnosti širom Evrope koja se 2019. godine održava po peti put. 

            Moto kampanje za  Evropsku sedmicu sporta je „#BeActive“, a cilj je da se kroz brojne aktivnosti podstakne javnost da bude fizički aktivna, ne samo tokom sedmice sporta, nego i cijele godine.Sedmica sporta namijenjena je svima bez obzira na godine i fizičku pripremljenost.

            Povodom evropske sedmice sporta u Bosni i Hercegovini, u organizaciji koordinacionog tijela kojeg čine predstavnici Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, entitetskih ministarstava nadležnih za sport i Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, planiran je niz događaja. Ministarstvo civilnih poslova poziva građane da učestvuju u događajima od 23. do 30. septembra u Sarajevu, Banja Luci,Mostaru i ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine, a sve aktivnosti dostupne su bez naknade.

Za više informacija posjetite i službenu EWoS internet stranicu Evropske komisije„#BeActive“!