Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Virtualna informativna sesija Svjetske zdravstvene organizacije

27.03.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) je u suradnji sa stalnim misijama država pri Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi, organizirala Virtualnu informativnu sesiju,  27. ožujka 2020. godine, za zemlje članice SZO.

Cilj sesije ja bio predstavljanje ažuriranih informacija o trenutnoj globalnoj situaciji, pružanje mogućnosti predstavnicima zemalja da zatraže dodatne informacije i/ili pojašnjenja od SZO-a, kao i da se države članice podjele iskustva u borbi protiv zarazne bolesti COVID-19.

U ime Bosne i Hercegovine, pored predstavnika Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, na sesiji su učestvovali predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Federalnog ministarstva zdravstva.

Glavni ravnatelj SZO-a dr Tedros Adhanom Ghebreyesus informirao je nazočne o načinu realizacije virtualne informativne sesije,  a zatim su ministri zdravlja NR Kine, Japana, Republike Koreje i Singapura prezentirali aktivnosti i mjere odgovora na COVID-19 u svojim zemljama.

Tijekom sesije predstavnici zemalja članica imali su prigodu dobiti informacije u vezi sa mjerama koje su navedene zemlje poduzimale, kao i da upute pitanja za Svjetsku zdravstvenu organizaciju o trenutačnoj situaciji na globalnoj razini i potpori Svjetske zdravstvene organizacije na koja su odgovarali izvršni ravnatelj SZO Programa za izvanredne situacije u zdravstvu dr. Mike Ryan i regionalni ravnatelj za Zapadni Pacifik dr. Takashi Kasai.