Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Виртуелна информативна сесија Свјетске здравствене организације

27.03.2020

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Свјетска здравствена организација (СЗО) је у сарадњи са сталним мисијама држава при Уједињеним нацијама и другим међународним организацијама у Женеви, организовала Виртуелну информативну сесију,  27. марта 2020. године, за земље чланице СЗО.

Циљ сесије ја био представљање ажурираних информација о тренутној глобалној ситуацији, пружање могућности представницима земаља да затраже додатне информације и/или појашњења од СЗО-а, као и да се државе чланице подјеле искуства у борби против заразне болести КОВИД-19.

У име Босне и Херцеговине, поред представника Министарства цивилних послова Босне и Херцеговине, на сесији су учествовали представници Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и Федералног министарства здравства.

Генерални директор СЗО-а др Тедрос Адханом Гхебреyесус информирао је присутне о начину реализације виртуалне информативне сесије,  а затим су министри здравља НР Кине, Јапана, Републике Кореје и Сингапура презентовалиактивности и мјере одговора на КОВИД-19 у својим земљама.

Током сесије представници земаља чланица имали су прилику да добију информације у вези са мјерама које су наведене земље предузимале, као и да упуте питања за Свјетску здравствену организацију о тренутној ситуацији на глобалном нивоу и подршци Свјетске здравствене организације на која су одговарали извршни директор СЗО Програма за ванредне ситуације у здравству др Мике Рyан и регионални директор за Западни Пацифик др Такасхи Касаи.