Grb BiH

BOSNIA AND HERZEGOVINA

Vijesti

 

ALL NEWS


SECTORS

CATEGORIES

Ministar Adil Osmanović sa predstavnicima Rukometnog saveza BiH- Sportisti ne smiju biti taoci bilo čijih loših odluka

08/07/2019

Send documents on email

Email sender (*):
Email recipient (*):
Comment:

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović i predstavnici Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine zajednički su ocijenili na sastanku u Sarajevu da je potrebno hitno rješavati probleme u funkcionisanju Rukomentnog saveza kako ne bi došao u pitanje nastup na Evropskom prvenstvu za koje je rukometna reprezentacija izborila plasman.

                Ministar Osmanović rekao je da će uložiti maksimum napora da se riješi problem dugovanja koja su Savezu ostala iz vremena od prije registrovanja Rukometnog saveza u skladu sa Zakonom o sportu.

                „Rješenje treba tražiti hitno u interesu sporta. Apelujem na sve institucije koje mogu pomoći da se aktivno uključe u rješavanje problema kako bi se obezbjedilo finansijsko funkcionisanje Rukometnog saveza. Problem ranijeg duga treba rješavati, ali ne na način da ugrozimo nastupe reprezentacije“, rekao je ministar Osmanović.

                Predstavnici Rukometnog saveza BiH informisali su ministra Osmanovića da nisu u mogućnosti da deblokiraju račun saveza i dobiju identifikacioni broj od Poreske uprave Federacije BiH zbog prethodnog duga od 800 hiljada maraka, koji je s kamatama narastao na oko milion i po maraka. Naglasili su i da je aktuelni Upravni odbor Rukometnog saveza uspio da obezbjedi sredstva za nastup u kvalifikacijama za Evropeko prvenstvo, te izrazili bojazan da ukoliko aktuelni problem ne bude riješen, neće moći obezbjediti sredstva za nastup na prvenstvu Evrope.