Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Министар Адил Османовић са представницима Рукометног савеза БиХ- Спортисти не смију бити таоци било чијих лоших одлука

08.07.2019

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Министар цивилних послова Босне и Херцеговине Адил Османовић и представници Рукометног савеза Босне и Херцеговине заједнички су оцијенили на састанку у Сарајеву да је потребно хитно рјешавати проблеме у функционисању Рукометног савеза како не би дошао у питање наступ на Европском првенству за које је рукометна репрезентација изборила пласман.

                Министар Османовић рекао је да ће уложити максимум напора да се ријеши проблем дуговања која су Савезу остала из времена од прије регистровања Рукометног савеза у складу са Законом о спорту.

                „Рјешење треба тражити хитно у интересу спорта. Апелујем на све институције које могу помоћи да се активно укључе у рјешавање проблема како би се обезбједило финансијско функционисање Рукометног савеза. Проблем ранијег дуга треба рјешавати, али не на начин да угрозимо наступе репрезентације“, рекао је министар Османовић.

                Представници Рукометног савеза БиХ информисали су министра Османовића да нису у могућности да деблокирају рачун савеза и добију идентификациони број од Пореске управе Федерације БиХ због претходног дуга од 800 хиљада марака, који је с каматама нарастао на око милион и по марака. Нагласили су и да је актуелни Управни одбор Рукометног савеза успио да обезбиједи средства за наступ у квалификацијама за Европеко првенство, те изразили бојазан да уколико актуелни проблем не буде ријешен, неће моћи обезбиједити средства за наступ на првенству Европе.