Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministar Adil Osmanović sa predstavnicima Rukometnog saveza BiH- Sportisti ne smiju biti taoci bilo čijih loših odluka

08.07.2019

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović i predstavnici Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine zajednički su ocijenili na sastanku u Sarajevu da je potrebno hitno rješavati probleme u funkcioniranju Rukometnog saveza kako ne bi došao u pitanje nastup na Europskom prvenstvu za koje je rukometna reprezentacija izborila plasman.

                Ministar Osmanović rekao je da će uložiti maksimum napora da se riješi problem dugovanja koja su Savezu ostala iz vremena od prije registriranja Rukometnog saveza sukladno Zakonu o sportu.

                „Rješenje treba tražiti hitno u interesu sporta. Apeliram na sve institucije koje mogu pomoći da se aktivno uključe u rješavanje problema kako bi se obezbijedilo financijsko funkcioniranje Rukometnog saveza. Problem ranijeg duga treba rješavati, ali ne na način da ugrozimo nastupe reprezentacije“, rekao je ministar Osmanović.

                Predstavnici Rukometnog saveza BiH informirali su ministra Osmanovića da nisu u mogućnosti da deblokiraju račun saveza i dobiju identifikacioni broj od Poreske uprave Federacije BiH zbog prethodnog duga od 800 tisuća maraka, koji je s kamatama narastao na oko milion i po maraka. Naglasili su i da je aktuelni Upravni odbor Rukometnog saveza uspio da obezbijedi sredstva za nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, te izrazili bojazan da ukoliko aktuelni problem ne bude riješen, neće moći obezbijediti sredstva za nastup na prvenstvu Europe.