Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Zamjenik ministra civilnih poslova BiH Siniša Ilić primio predstavnike Asocijacije organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture (CIOFF) za BiH

13.08.2020

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Замјеник министра цивилних послова Босне и Херцеговине Синиша Илић разговарао је у Сарајеву са  представницима Асоцијације организатора фестивала фолклора и традиционалне културе (CIOFF) за БиХ Анком Раић, Станом Наградић и Младеном Радовићем о статусу институција које се баве заштитом и промоцијом културе и традиције свих народа у БиХ.

                Представници CIOFF-а информисали су о свом раду истичући да је Асоцијација у директној вези са УНЕСКО-м, да се у сарадњи са културно-умјетничким друштвима из читаве БиХ бави заштитом и промоцијом културе и наслијеђа, посебно нематеријалне баштине, те да се под њиховим окриљем одржава шест међународних фестивала фолклора годишње, од чега фестивал дервентског Културно-умјетничког друштва младих “Босиљак” – “Босиљковање” испуњава највише CIOFF стандарде у овој области.

                Нагласили су да је за наставак успјешних пројеката потребна подрска институција државе. На културу се не треба гледати само као на потрошњу, него на прилику за промоцију наших потенцијала  у сваком, па и економском смислу, нагласили су представници CIOFF-а.

                Замјеник министра Синиша Илић изразио је дивљење према ентузијазму људи који кроз фолклор и нематеријалну баштину на најбољи начин промовишу народе који живе у БиХ широм свијета. Исказао је подршку раду Асоцијације и очекивање да ће пројекти које реализују бити препознати у Босни и Херцеговини, јер на међународном плану већ јесу.