Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Zamjenik ministra civilnih poslova BiH Siniša Ilić primio zastupnike Asocijacije organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture (CIOFF) za BiH

13.08.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Zamjenik ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine Siniša Ilić razgovarao je u Sarajevu sa zastupnicima Asocijacije organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture (CIOFF) za BiH Ankom Raić, Stanom Nagradić i Mladenom Radovićem o statusu institucija koje se bave zaštitom i promocijom kulture i tradicije svih naroda u BiH.

                Predstavnici CIOFF-a informirali su o svom radu ističući da je Asocijacija u direktnoj svezi sa UNESCO-m, da se u suradnji sa kulturno-umjetničkim društvima iz čitave BiH bavi zaštitom i promocijom kulture i naslijeđa, posebice nematerijalne baštine, te da se pod njihovim okriljem održava šest međunarodnih festivala folklora godišnje, od čega festival derventskog Kulturno-umjetničkog društva mladih “Bosiljak” – “Bosiljkovanje” ispunjava najviše CIOFF standarde u ovom području.

                Naglasili su da je za nastavak uspješnih projekata potrebna potpora institucija države. Na kulturu se ne treba gledati samo kao na potrošnju, nego na priliku za promociju naših potencijala  u svakom, pa i gospodarstvenom smislu, naglasili su predstavnici CIOFF-a.

                Zamjenik ministra Siniša Ilić izrazio je divljenje prema entuzijazmu ljudi koji kroz folklor i nematerijalnu baštinu na najbolji način promoviraju narode koji žive u BiH širom svijeta. Iskazao je potporu radu Asocijacije i očekivanje da će projekti koje realiziraju biti prepoznati u Bosni i Hercegovini, jer na međunarodnom planu već jesu.