Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Почиње обука припадника Граничне полиције на подручју Херцеговачко-неретванског кантона о коришћењу заштитне опреме

03.04.2020

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Данас је у просторијама Завода за јавно здравство Федерације БиХ почела прва обука за запослене уФедералној управи за инспекцијске послове, а за граничне пралазе Неум, Дољани и Требиње.

Цијенећи актуелну епидемиолошку ситуацију у свијету и Босни и Херцеговини, те узимајући у обзир чињеницу да се ситуација свакодневно мијења с обзиром на ширење корона вируса COVID-19, Министарство цивилних послова Босне и Херцеговине уз подршку Свјетске здравствене организације, омогућило је организовање серије радионица за потребе едукације запосленика Граничне полиције Босне и Херцеговине, на којима ће учествовати полицијски службеници са већих граничних прелаза, а који ће након проведене обуке своја знања пренијети колегама.

„Гранични прелази су важне улазне тачке на којима се с посебном пажњом проводе активности граничне контроле и надзора државне границе, у складу са највишим европским стандардима. Гранична полиција Босне и Херцеговине је важна агенција на државном нивоу са примарним задатком обављања полицијских послова у вези с надзором и  контролом преласка  границе БиХ“, рекла је током састанка министарка Гудељевић.

Током обуке гранични полицајци добиће информације о томе како и коју заштитну опрему да користе током обављања радних задатака, како правилно одложити коришћену заштитну опрему, те друге корисне информације у вези с заштитом њиховог здравља. Значајно је нагласити да ће обука бити проведена од стране здравствених радника из Босне и Херцеговине и исте ће бити проведене и  на још неколико кључних локација на сјеверу Босне и Херцеговине.

Обуку ће проћи и здравствени радници из примарних центара у опшинама пред којима су тренутно стављени највећи захтјеви на терену.

Серија радионица, које организује Министарство цивилних послова БиХ, биће започета у сједишту Херцеговачко-неретванског кантона, који је у овом тренутку један од већих жаришта у Федерацији Босне и Херцеговине и са више идентификованих изворишта заразе.