Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Počinje obuka pripadnika Granične policije na području Hercegovačko-neretvanske županije o korištenju zaštitne opreme

03.04.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Danas je u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH počela prva obuka za djelatnike Federalne uprave za inspekcijske poslove, a za granične prijalaze Neum, Doljani i Trebinje.

Cijeneći aktualnu epidemiološku situaciju u svijetu i Bosni i Hercegovini, te uzimajući u obzir činjenicu da se situacija svakodnevno mijenja s obzirom na širenje Corona virusa COVID-19, Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine uz potporu Svjetske zdravstvene organizacije, omogućilo je organiziranje serije radionica za potrebe edukacije djelatnika Granične policije Bosne i Hercegovine, na kojima će sudjelovati policijski službenici sa većih graničnih prijelaza, a koji će nakon provedene obuke svoja znanja prenijeti kolegama.

„Granični prijelazi su važne ulazne točke na kojima se s posebnom pozornosti provode aktivnosti granične kontrole i nadzora državne granice, sukladno najvišim europskim standardima. Granična policija Bosne i Hercegovine je važna agencija na državnoj razini sa primarnom zadaćom obnašanja policijskih poslova u svezi  nadzora i  kontrole prelaska  granice BiH“, rekla je tijekom sastanka ministrica Gudeljević.

Tijekom obuke granični policajci dobit će informacije o tomu kako i koju zaštitnu opremu koristiti tijekom obnašanja radnih zadaća, kako pravilno odložiti korištenu zaštitnu opremu, te druge korisne informacije u svezi zaštite njihovog zdravlja. Značajno je naglasiti da će obuka biti provedena od strane zdravstvenih djelatnika iz Bosne i Hercegovine i iste će biti provedene i  na još nekoliko ključnih lokacija na sjeveru Bosne i Hercegovine.

Obuku će proći i zdravstveni djelatnici iz primarnih stožera u općinama pred kojima su trenutno stavljeni najveći zahtjevi na terenu.

Serija radionica, koje organizira Ministarstvo civilnih poslova BiH, bit će započeta u sjedištu Hercegovačko-neretvanske županije, koja je u ovom trenutku jedno od većih žarišta u Federaciji Bosne i Hercegovine i sa više identificiranih izvorišta zaraze.