Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Održan video sastanak posvećen stanju u području rada i zapošljavanja u BiH

19.06.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

                    Ministrica civilnih poslova BiH,  Ankica Gudeljević danas je održala online sastanak posvećen stanju u području rada i zapošljavanja izazvanog pandemijom Corona virusa i poduzimanju mjera u vezi s tim.

                    Sastanku su prisustvovali ministri i predstavnici resornih ministarstava i agencija.

                    Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine je još u veljači ove godine organiziralo prvi konsultativni sastanak sa predstavnicima nadležnih institucija za područje rada i zapošljavanja u BiH i predstavnicom Izaslanstva Europske unije u BiH. Tada je na sastanku razgovarano o planovima i narednim koracima u vezi kreiranja strategija na svim razinama u BiH, kao i o uvjetima i mogućnostima budućih povlačenja sredstava iz IPA III pomoći te je, stoga, današnji sastanak slijedio kao nužan nastavak  prethodnog.

                    Podsjećamo, države iz regije će moći dobivati sredstva iz IPA III sukladno spremnosti svojih unutarnjih politika i kapacitetima za njihovo provođenje, zbog čega je važno učiniti konkretne korake i blagovremene pripreme na tom planu.

                   Ministarstvo civilnih poslova BiH namjerava održavati redovito ovakve sastanke s predstavnicima svih nadležnih institucija u BiH. Veoma je važno nastaviti uspostavljenu suradnju sa resornim ministarstvima i drugim nadležnim institucijama.