Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Одржан видео састанак посвећен стању у области рада и запошљавања у БиХ

19.06.2020

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

                  Министарка цивилних послова БиХ, Анкица Гудељевић данас је одржала онлине састанак посвећен стању у области рада и запошљавања изазваног пандемијом коронавируса и предузимању мјера у вези с тим.

                  Састанку су присуствовали министри и представници надлежних министарстава и агенција.

                  Министарство цивилних послова Босне и Херцеговине је још у фебруару ове године организовало први консултативни састанак са представницима надлежних институција за област рада и запошљавања у БиХ и представницом Делегације Европске уније у БиХ. Тада је на састанку разговарано о плановима и наредним корацима у вези креирања стратегија на свим нивоима у БиХ, као и о условима и могућностима будућих повлачења средстава из IPA III помоћи те је, стога, данашњи састанак слиједИо као нужан наставак  претходног.

                Подсјећамо, државе из Регије ће моћи добивати средства из IPA III у складу с спремности својих унутрашњих политика и капацитетима за њихово провођење, због чега је важно учинити конкретне кораке и благовремене припреме на том плану.

                 Министарство цивилних послова БиХ намјерава одржавати редовно овакве састанке са представницима свих надлежних институција у БиХ. Веома је важно наставити успостављену сарадњу са ресорним министарствима и другим надлежним институцијама.