Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Министар Адил Османовић разговарао са амбасадором Републике Француске у Босни и Херцеговини Гијомом Русоном – Наглашен значај увођења европских вриједности у образовање

09.09.2019

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Министар цивилних послова Босне и Херцеговине Адил Османовић разговарао је у Сарајеву са амбасадором Републике Француске у БиХ Гијомом Русоном о сарадњи у областима у којима надлежности има Министарство цивилних послова. Посебно је разговарано о образовању, те је заједнички оцијењено да је један од приоритета увођење европских вриједности у образовне системе. Амбасадор Русон истакао је да Француска жели да кроз своје предсједавање Савјетом Европе, које је почело у мају ове године, да допринос у том смислу.

                Министар Османовић рекао је да је за западни Балкан изузетно значајно прихватање европских вриједности, имајући у виду да тешки догађаји из прошлости још оптерећују односе међу народима.

                Министар Османовић и амбасадор Русон разговарали су и о потреби што скоријег формирања власти у Босни и Херцеговини. Изразили су забринутост због тренутне ситуације и нагласили очекивање да ће се што прије изнаћи рјешење како би се наставило провођење неопходних реформи на европском путу БиХ.