Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministar Adil Osmanović razgovarao sa veleposlanikom Republike Francuske u Bosni i Hercegovini Guillaumom Roussonm – Naglašen značaj uvođenja europskih vrijednosti u obrazovanje

09.09.2019

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović razgovarao je u Sarajevu sa veleposlanikom Republike Francuske u BiH Guillaumom Roussonom o suradnji u područjima u kojima nadležnosti ima Ministarstvo civilnih poslova. Posebice je razgovarano o obrazovanju, te je zajednički ocijenjeno da je jedan od prioriteta uvođenje europskih vrijednosti u obrazovne sustave. Veleposlanik Rousson istakao je da Francuska želi da kroz svoje predsjedavanje Vijećem Europe, koje je počelo u svibnju ove godine, da doprinos u tomu smislu.

                Ministar Osmanović rekao je da je za zapadni Balkan izuzetno značajno prihvatanje europskih vrijednosti, imajući u vidu da teški događaji iz prošlosti još opterećuju odnose među narodima.

                Ministar Osmanović i veleposlanik Rousson razgovarali su i o potrebi što skorijeg formiranja vlasti u Bosni i Hercegovini. Izrazili su zabrinutost zbog trenutne situacije i naglasili očekivanje da će se što prije iznaći rješenje kako bi se nastavilo provođenje neophodnih reformi na europskom putu BiH.