Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

DARIAH THEME CALL 2020/2021- ПОЗИВ ЗА ИСТРАЖИВАЧЕ ИЗ ОБЛАСТИ ХУМАНИСТИЧКИХ НАУКА, УМЈЕТНОСТИ И COVID 19

07.09.2020

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

DARIAH - ERIC (Digital Research Infrastructure for the Arts and Humanities - European Research Infrastructure Consortium) је међународна инфраструктура формирана 2014. године одлуком Европске комисије, чији је циљ развој и подршка истраживања у свим дисциплинама хуманистичких и умјетничких наука. Најважнији објекти истраживања укључују дигиталне објекте као што су: текст, слика, звук и видео. Њихово складиштење, конверзија, дистрибуција и архивизација користећи информационе технологије и медије, су у главном фокусу пажње овог конзорцијума. DARIAH-ERIC има намјеру да, поред омогућавања напретка у истраживању, и увећање дистрибуције и апсорпције знања о европском културном наслијеђу. Дигитализација ресурса, њихова категоризација и стављање на располагање омогућавају темељне промјене у научним истраживањима. Основни циљ DARIAH-ERIC-а је олакшати дугорочни приступ и омогућити свим дигиталним корисницима да користе истраживачке ресурсе, а нарочито истраживања из области хуманистичких наука, умјетности и друштвених наука.

Овогодишњи DARIAH Theme Call 2020/21 отворен је до 18. септембра  2020. године. За овај позив се можете пријавити на линку:

 https://www.dariah.eu/2020/07/21/dariah-theme-2020-call-for-proposals/

 

Овогодишњи позив има двије теме:

  • DARIAH Arts Exchanges
  • Arts, Humanities and COVID-19

Максимални допуштени буџет  износи 10.000,00  еура. Пријаве се подносе на платформи Sciencesconf   https://dariahtheme2020.sciencesconf.org/