Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Амбасадор Велике Британије у Босни и Херцеговини Џулијан Рајли у наступној посјети министарки цивилних послова

17.03.2023

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Министарка цивилних послова Дубравка Бошњак примила је у наступну посјету амбасадора Велике Британије у БиХ те с њим разговарала о јачању будуће сарадње Босне и Херцеговине и Велике Британије. 

Дугогодишњи добри односи двије пријатељске земље требају бити подстицај за интензивирање сарадње у областима здравства, културе, образовања и технологије, истакао је амбасадор Рајли.

Такође амбасадор Рајли је нагласио да, иако није више чланица Европске уније, Велика Британија снажно подржава евро-атлантски пут Босне и Херцеговине те да се нада што скоријем отварању преговарачких поглавља за пуноправно чланство.  

Министарка Бошњак се захвалила на подршци коју Велика Британија пружа Босни и Херцеговини те истакла важност покретања процедура усвајања стратешких докумената чије усвајање ће засигурно отворити нове перспективе и могућности.

 

Министарка Бошњак и амбасадор Рајли су се сложили да је кандидатски статус Босне и Херцеговине позитиван замах којег треба искористити. 

На крају разговора, амбасадор Рајли је још једном честитао министарки на преузимању захтјевне функције министарке цивилних послова БиХ те пожелио успјешан рад.