Grb BiH

BOSNIA AND HERZEGOVINA

Vijesti

 

ALL NEWS


SECTORS

CATEGORIES

Veleposlanik Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Julian Reilly u nastupnom posjetu ministrici civilnih poslova

17/03/2023

Send documents on email

Email sender (*):
Email recipient (*):
Comment:

Ministrica civilnih poslova Dubravka Bošnjak primila je u nastupni posjet veleposlanika Velike Britanije u BiH te s njim razgovarala o jačanju buduće suradnje Bosne i Hercegovine i Velike Britanije.

 

Dugogodišnji dobri odnosi dvije prijateljske zemlje trebaju biti poticaj za intenziviranje suradnje u oblastima zdravstva, kulture, obrazovanja i tehnologije, istaknuo je veleposlanik Reilly.

 

Također, veleposlanik Reilly je naglasio da, iako nije više članica Europske unije, Velika Britanija snažno podržava euro-atlantski put Bosne i Hercegovine te da se nada što skorijem otvaranju pregovaračkih poglavlja za punopravno članstvo. 

 

Ministrica Bošnjak se zahvalila na potpori koju Velika Britanija pruža Bosni i Hercegovini te istaknula važnost pokretanja procedura usvajanja strateških dokumenata čije usvajanje će zasigurno otvoriti nove perspektive i mogućnosti.

 

Ministrica Bošnjak i veleposlanik Reilly su se složili da je kandidatski status Bosne i Hercegovine pozitivan zamah kojeg treba iskoristiti. 

 

Na kraju razgovora, veleposlanik Reilly je još jednom čestitao ministrici na preuzimanju zahtjevne funkcije ministrice civilnih poslova BiH te poželio uspješan rad.