Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Успјеси Амела Туке инспирација су за све нас

18.10.2019

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Министар цивилних послова Босне и Херцеговине Адил Османовић примио је данас у Сарајеву Амела Туку, освајача сребрне медаље у трци на 800 метара на недавно одржаном Свјетском првенству у атлетици.

                “До врха има још једна степеница, а ја сам сигуран да ће је Амел ускоро достићи и са наредног великог такмичења вратити се као златни. Његови успјеси инспирација су за младе спортисте, али и показатељ свима нама да се великим радом може до великих успјеха”, рекао је министар Османовић.

                Министар је подсјетио да је Савјет министара БиХ Амела Туку за успјех на Свјетском првенству наградио са 20 000 конвертибилних марака и изразио жаљење што није усвојен Закон о буџету институција БиХ за ову годину јер би то значило могућност за већу финансијску подршку како Туки, тако и свим спортистима, клубовима и спортским савезима.

                Свјетски вицешампион Амел Тука, захвалио је на подршци коју му пружају институције Босне и Херцеговине.

                “Жеља ми је да на подршку узвратим тако што ћу промовисати позитивне вриједности у нашем друштву. Посебно желим да помогнем дјеци и младима”, нагласио је Тука.

                Министар Османовић и Амел Тука сагласили су се да је област спорта у Босни и Херцеговини потребно системски боље уредити с циљем стварања услова у којима могу стасавати нови врхунски спортисти.