Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Sportske igre mladih značajne za promociju sportskog duha među mladima

17.07.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak razgovarala je u Sarajevu sa sa predsjednikom Organizacionog odbora Sportskih igara mladih BiH Harisom Deliahmetovićem.

Deliahmetović je informirao ministricu da su Sportske igre mladih postale omiljen događaj među mladima u Bosni i Hercegovini. On je naglasio da ova manifestacija pruža priliku mladima iz različitih dijelova zemlje da se okupe, takmiče i druže, te promovira vrijednosti kao što su fer igra, prijateljstvo i tolerancija.

Ministrica je istaknula značaj razvijanja mladih talenata i promociju sportskog duha među mladima. Naglasila je važnost pružanja potpore mladima u sportu, kao i ulogu koju sportske manifestacije poput Sportskih igara mladih imaju u jačanju timskog duha, fair playa i zdravog načina života. Upoznala je sugovornika o nadležnostima Ministarstva u području sporta, kao i o mogućnostima koje sportistima i sportskim organizacijama nudi Grant ministarstva za sufinanciranje projekata u području sporta.

Na sastanku je iskazana obostrana želja da Sportske igre mladih BiH postanu tradicija i inspiracija za mlade ljude u zemlji.

Sportske igre mladih u 120 dana takmičenja ove, dvanaeste godine postojanja, održane su 46 gradova u BiH, a na različite načine sudjelovalo je oko 60 000 mladih.