Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Program stažiranja Međunarodne organizacije rada za 2023.godinu

04.10.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Međunarodna organizacija rada (MOR/ILO) obavijestila je zemlje članice,posredstvom stalnih misija da je završena priprema za početak drugerundePrograma stažiranja MOR-a za 2023. godinu.

Cilj programa stažiranja je da talentovanim pojedincima pruži priliku da steknu praktično iskustvo u MOR. Kao dio timova MOR, pripravnici MOR-a doprinose analitičkom radu na principima, programima i strategijama Organizacije radeći direktno sa izvanrednim i inspirativnim profesionalcima u karijeri i višim menadžmentom. Oni takođe učestvuju na važnim sastancima i na konferencijama na visokom nivou.

Potrebno je da države članice prenesu sledeće informacije univerzitetima čiji studenti bi mogli biti zainteresovani za ovu međunarodnu priliku za učenje. Kandidati se pozivaju da konsultuju MOR-ovu onlajn platformu za zapošljavanje na: https://jobs.ilo.org/ , gdje je objavljeno 28 različitih profila stažiranja.

Prijave se mogu predati elektronski, putemplatforme, od 2. oktobra 2023. do 16. oktobra 2023. godine, do 23.59 sati po srednjoevropskom vremenu.

Sljedeći poziv za prijavu za stažiranje biće objavljen u maju/junu 2024. godine.

Uslovi za kandidate za stažiranje:

• Kandidati treba da trenutno pohađaju studij (poslednja godina magistarskog ili ekvivalentnog ili višeg studija) ili da su završili takve studije ne ranije od godinu dana prijeove prijave.

• Kandidati treba da imaju radno znanje (usmeno i pismeno) najmanje jednog od službenih jezika MOR (engleski, francuski ili španski).

• Kandidati treba da budu prilagodljivi međunarodnom, multikulturalnom i višejezičnom okruženju, da imaju dobre komunikacijske vještine i da budu sposobni da rade u timu.

Napomena: Ne postoji starosno ograničenje.

Nakon prijave kandidata, njegov profil će biti stavljen na raspolaganje odeljenjima/kancelarijama MOR-a koji bi mogli biti zainteresovani. Nakon prvog pregleda od strane Odjeljenja za razvoj ljudskih resursa (HRD), kandidat koji uđe u uži izbor odjeljenja će biti kontaktiran direktno, ako stažiranje odgovara njegovom/njenom specifičnom profilu.

Kandidati koje MOR nije kontaktirao u roku od šest meseci od podnošenja prijave mogu smatrati da nisu izabrani.