Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Potpisan Memorandum o razumijevanju između Bosne i Hercegovine i Republike Bugarske: Povezivanje dviju zemalja kroz mlade i sport

24.09.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Tokom službene posjete Republici Bugarskoj i održanog sastanka u Ministarstvu mladih i sporta Republike Bugarske, ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak i ministar mladih i sporta Republike Bugarske Dimitar Iliev, potpisali su u Sofiji Memorandum o razumijevanju između Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva mladih i sporta Republike Bugarske.

Memorandum predstavlja okvir za dalje unaprjeđenje saradnje između dvije države i to kroz razmjenu znanja, iskustva i resursa te jačanje veza između sportskih udruženja, klubova, saveza i organizacija mladih.

Ministrica Dubravka Bošnjak istakla je tradicionalno dobre odnose između Bugarske i Bosne i Hercegovine te izrazila uvjerenje da će ovaj sporazum doprinijeti ostvarenju zajedničkih ciljeva dviju zemalja.

Bugarski ministar Iliev kazao je da je Memorandum vrlo važan za Bugarsku i očekuje da će kroz njegovu primjenu biti produbljeni odnosi dviju zemalja.

Nakon potpisivanja Memoranduma ministri su posjetili Muzej sporta te učestvovali na ceremoniji otvaranja Evropske sedmice sporta, koja se održava širom Evrope kao odgovor na rastuću krizu fizičke neaktivnosti.