Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica civilnih poslova Dubravka Bošnjak razgovarala s Laurom Lungarotti o radu IOM-a i migracijama

28.11.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

               Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak razgovarala je danas u Sarajevu sa šeficom Misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u Bosni i Hercegovini te Regionalnom koordinatoricom za Zapadni Balkan Laurom Lungarotti.

                Sastanak je bio posvećen razmatranju ključnih pitanja koja se tiču rada IOM-a u Bosni i Hercegovini, kao i općih izazova u vezi s radnim migracijama i pitanjima migranata na području zemlje.

                Ministrica Bošnjak izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa IOM-om te istakla ključnu ulogu organizacije u podršci zemljama u procesu upravljanja migracijama kao i pružanja adekvatne podrške migrantima i stvaranja održivih rješenja za izazove s kojima se suočavaju. Tokom sastanka, naglašena je potreba za zajedničkim pristupom rješavanju pitanja migracija na regionalnom nivou.

                Šefica Misije IOM-a Laura Lungarotti, izrazila je zahvalnost za dosadašnju saradnju s Ministarstvom civilnih poslova, naglašavajući važnost zajedničkog pristupa u rješavanju pitanja migracija.         

                Na sastanku su, također, razmotrene teme vezane uz radne migracije. Ministrica Bošnjak i predstavnica IOM-a složile su se da je neophodno kontinuirano jačati partnerske odnose između Bosne i Hercegovine i Međunarodne organizacije za migracije kako bi se uspješno nosile s izazovima u ovom području.