Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine susrela se s mladim sportskim šampionom Ismailom Barlovom

05.09.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak susrela se s izvanrednim mladim sportistom i reprezentativcem Bosne i Hercegovine u paraplivanju Ismailom Barlovom, članom plivačkog kluba SPID iz Sarajeva. Ministrica je iskoristila priliku da mu srdačno čestita na njegovim impresivnim uspjesima i da mu zaželi mnogo sreće na budućim takmičenjima.

Ismail Barlov, briljirao je svojom pozitivnom energijom tokom razgovora, jednako kao i na sportskim borilištima. Svojim optimizmom i nevjerojatnim talentom, pokazao je zašto je postao  istinski heroj i uzor mnogima u Bosni i Hercegovini. Ministrica je s oduševljenjem istakla kako je Ismail najmađi i najdraži gost koji je ikad posjetio Ministarstvo civilnih poslova i kako je postao pravi prvak s velikim srcem.

Ismail Barlov podijelio je sa učesnicima sastanka svoje izuzetne sportske uspjehe. Na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Manchesteru, zauzeo je sedmo mjesto u finalnoj utrci na 150 metara miks, s rezultatom 3:40:35. Ovaj izvanredan rezultat donio mu je još jednu A normu za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, čime je otvorio novo poglavlje u svojoj sportskoj karijeri. Također, postigao je izvanredan rezultat i osvojio četvrto mjesto u disciplini 50m prsno na istom prestižnom takmičenju.

Njegova upornost, predanost i beskrajna strast prema sportu čine ga pravim herojem s invaliditetom, koji svakodnevno nadahnjuje sve nas.

Ministrica Bošnjak kazala je da je ponosna je na Ismaila Barlova i vjeruje da će nastaviti donositi radost i inspiraciju svojim vrhunskim sportskim dostignućima. Njegova priča je podsjetnik da nema granica onome što se može postići uz trud, strast i vjeru u sebe. Čestitala je Ismailu Barlovu na izuzetnim uspjesima i zaželjela sve najbolje u budućim takmičenjima.