Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica civilnih poslova BiH i ambasador Italije razgovarali о europskom putu BiH

08.09.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak, susrela se s ambasadorom Italije u Bosni i Hercegovini Markom Di Ruzzom, kako bi razgovarali o daljnjem jačanju bilateralnih odnosa između dviju zemalje u područjima djelovanja Ministarstva civilnih poslova.

Na sastanku je istaknuta izvrsna bilateralna suradnja između Bosne i Hercegovine i Italije u svim područjima, s posebnim naglaskom na kulturnoj razmjeni. Ocijenjeno je da bi potpisivanje Sporazuma o osnivanju Italijanskog instituta za kulturu u Sarajevu moglo biti važan korak prema daljnjem jačanju kulturnih veza.

Također, na sastanku je istaknuto kako Bosna i Hercegovina i Italija već imaju Sporazum o suradnji u području obrazovanja, kulture i sporta koji se uspješno primjenjuje. Izražena je nada da će suradnja u ovim područjima i dalje jačati, s posebnim osvrtom na inicijative u oblasti sporta, te na razmjenu mladih i razmjenu istraživača.

Ministarstvo civilnih poslova, također, pozvalo je na iniciranje potpisivanja sporazuma o mobilnosti i mladima između dviju zemalje. Razmatrana je i mogućnsot za sklapanjem bilateralnog sporazuma o suradnji u području socijalne sigurnosti.

Sastanak je bio prilika da se još jednom naglasi važna uloga Italije u podršci Bosni i Hercegovini u raznim sektorima, a prije svega u oblasti kulture, obrazovanja i zdravstva. Posebno je naglašena podrška koju Italija pruža euroatlanskim procesima u Bosni i Hercegovini.