Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica civilnih poslova BiH Dubravka Bošnjak održala sastanak sa šeficom misije IOM Laurom Lungarotti

25.08.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak susrela se sa šeficom misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) za Bosnu i Hercegovinu Laurom Lungarotti, kako bi razgovarale o daljnjem unaprjeđenju suradnje između Ministarstva civilnih poslova i IOM-a.

Tijekom konstruktivnog sastanka, ministrica Bošnjak i gospođa Lungarotti razmotrile su ključna područja suradnje između dvije strane, s naglaskom na zdravstvo, obrazovanje i mlade, te rad i zapošljavanje. Obe strane su istaknule važnost kontinuirane suradnje u ovim oblastima kako bi se ostvarili bolji uslovi i perspektive za migrante.

Gospođa Lungarotti je ministricu Bošnjak detaljno upoznala o svim trenutnim aktivnostima i projektima koje IOM provodi u Bosni i Hercegovini, kao i o budućim planovima organizacije.

Ministrica je podsjetila da je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo Strategiju u oblasti migracija i azila za razdoblje 2021-2025, kao i Akcijski plan koji prati ovu strategiju. Ministarstvo je istaknulo svoju redovitu suradnju sa nadležnim institucijama entiteta i Brčko Distrikta u prikupljanju informacija o aktivnostima usmjerenim ka ublažavanju migrantske krize.

U skladu sa zahtjevom predstavnika IOM-a, Centar za uklanjanje mina u Bosni i Hercegovini organizovao je osnovnu obuku za upozoravanje na mine za 25 osoba koje će biti angažovane unutar imigracionih kampova. Ova obuka je dio redovnih aktivnosti koje provodi IOM kako bi osigurala sigurnost i dobrobit migranata.

Na kraju sastanka, izražene su jasne želje za nastavkom uspješne suradnje između Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Međunarodne organizacije za migracije.