Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Memorandumom o razumijevanju između Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva mladih i sporta Republike Bugarske biće uređena saradnja u oblasti mladih i sporta

19.09.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak potpisaće u subotu, 23. septembra, u Sofiji, Memorandum o razumijevanju između Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva mladih i sporta Republike Bugarske o saradnji u oblasti mladih i sporta. Memorandum će potpisati sa ministrom mladih i sporta Republike Bugarske Dimitrom Ilievom.

                Potpisivanje Memoranduma rezultat je procedure koja je provedena u dvije zemlje i iskazane želje za saradnjom, o čemu je ambasador Bugarke u BiH Valeri Ivanov Yotov informirao i notom Ministarstva omladine i sporta Republike Bugarske koju je predao ministrici Bošnjak.

                U razgovoru koji je ministrica Bošnjak imala sa ambasadorom Yotovom, ocijenjeno je da će se Memorandumom ojačati prijateljski odnosi između Bosne i Hercegovine i Republike Bugarske  razmjenom znanja, iskustva, resursa i razvoja dugoročne saradnje u oblasti mladih i sporta.

                Saradnja u području mladih se odnosi na razmjenu informacija, publikacija, učešće mladih na konferencijama i ostalim skupovima, njihovu razmjenu, saradnju njihovih organizacija, promociju projekata volontiranja i slično.

                Kada je riječ o dijelu Memoranduma koji se odnosi na sport, zaključeno je da sportisti iz dvije države u raznim sportskim disciplinama postižu velike uspjehe i zavidne rezultate, pa bi razmjena iskustava i znanja doprinijela daljem napretku.

                Posjeta ministrice Dubravke Bošnjak Bugarskoj odvija se u vrijeme obilježavanja Evropske sedmice sporta, čime je još jednom naglašena posvećenost ovoj temi.