Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Jačanje saradnje u javnom zdravstvu: Ministrica civilnih poslova BiH i direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH razgovarali o budućim izazovima

06.09.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak u Sarajevu je razgovarala s direktorom Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine Sinišom Skočibušićem, s ciljem jačanja saradnje između ove dvije važne institucije.

Ministrica Bošnjak istakla je niz dosadašnjih zajedničkih aktivnosti i angažmana Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine. Posebno je naglasila njihovu ulogu tokom izazovnih godina pandemije COVID-19 i ocijenila Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine kao pouzdanog partnera Ministarstva.

Direktor Skočibušić je zahvalio Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine na ukupnom i nesebičnom angažmanu tokom pandemije, istakavši da je Zavod bio ključni nosilac protuepidemijskih mjera.

Ovaj prijateljski sastanak bio je prilika i za razgovor o budućoj saradnji. Sagovornici su naglasili nužnost jačanja saradnje svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini kako bi se unaprijedilo javno zdravstveno djelovanje i poboljšalo zdravlje stanovništva. Takođe,  obavezali su se na odgovoran pristup prema međunarodnim partnerima, pravovremeno izvještavanje i razmjenu informacija u skladu s međunarodnim obavezama Bosne i Hercegovine.

Direktor Skočibušić pozvao je ministricu Bošnjak na svečanost obilježavanja 100 godina institucionalnog javnog zdravstva u Bosni i Hercegovini, koja će se održati u oktobru 2023. godine u Sarajevu.