Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Најава дисеминацијског догађаја - 22.10.201

18.10.2019

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

У згради Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, 22. октобра 2019. године,биће одржан дисеминацијски догађај с циљем информисања заинтересоване јавности о резултатима Здравственог програма Европске уније.

Биће представљене активности и постигнути резултати неколико пројеката из Европске уније и Босне и Херцеговине, који су финансирани из буџета другог и трећег циклуса Здравственог програма, као и других програма ЕУ с фокусом на дигитално здравље, хроничне и ријетке болести.

Након презентација пројеката биће организована отворена дискусија на тему „Дигитално здравље  као инструмент за оснаживање пацијената и јачање управљања болестима“ уз учешће експерата Европске уније.

Дисеминацијски догађај организује Министарство цивилних послова Босне и Херцеговине, у сарадњи са Федералним министарством здравства, Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске и Одјељењем за здравство и остале услуге Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, и уз подршку Европске комисије – Извршне агенције за потрошаче, здравље, пољопривреду и храну (CHAFEA), која администрира Здравствени програм ЕУ.

Очекује се учешће више од 100 представника институција и установа из сектора здравства у Босни и Херцеговини, те гостију из Хрватске, Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније и Молдавије.

Босна и Херцеговина приступила је наведеном програму Европске уније 2017.године. Институције из сектора здравства у БиХ учествују као партнери у пет заједничких акција и једном пројекту, а у току је планирање учешћа у још три заједничке акције и једном пројекту у оквиру овог програма.