Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Zamjenik ministra Siniša Ilić razgovarao sa direktorom Instituta za javno zdravstvo RS Branislavom Zeljkovićem

09.02.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Zamjenik ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine Siniša Ilić razgovarao je u Sarajevu sa direktorom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislavom Zeljkovićem o unapređenju saradnje dvije institucije kada je riječ o oblasti zdravstva.

                Aktuelna situacija u vezi sa pojavom novog korona virusa pokazatelj je da je dobra komunikacija između svih nivoa vlasti ključna za uspješno djelovanje u kriznim situacijama, konstatirao je na sastanku.

                Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković informirao je o najnovijim podacima u vezi sa širenjem novog korona virusa i naglasio da za sada u Republici Srpskoj nisu zabilježeni sumljivi slučajevi, nema osoba u izolaciji i epidemiološka situacija se može ocijeniti kao zadovoljavajuća. Istakao je da Institut provodi potrebne mjere prevencije i nadzora, te naglasio da je podrška i pomoć Ministarstva civilnih poslova dobrodošla u nabavci opreme potrebne za sprečavanje pojave virusa.

                Zamjenik ministra Siniša Ilić složio se da je neophodno raditi na uspostavi bolje koordinacije svih nivoa vlasti i izkazao spremnost da u okviru mandata zamjenika ministra pomogne u tom smislu.