Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Zamjenica ministra civilnih poslova Marijana Mojić posjetila Medicinski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

25.04.2024

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Zamjenica ministra civilnih poslova Marijana Mojić, posjetila je Medicinski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu kako bi s menadžmentom razmijenila informacije o aktuelnim projektima u obrazovanju, te sagledala trenutno stanje i planove ove obrazovne ustanove.    

Dekan Medicinskog fakulteta u Foči prof. dr Dejan Bokonjić, srdačno je dočekao zamjenicu ministra i upoznao je sa radom fakulteta. Poseban naglasak stavljen je na međunarodnu saradnju, čemu svjedoči prisustvo oko 300 stranih studenata iz 17 država sa tri kontinenta, koji studiraju medicinu u Foči. Ukupno, fakultet trenutno broji oko 1700 studenata.

U toku razgovora, istaknuto je zadovoljstvo kvalitetom visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj, što rezultira činjenicom da svake godine dobijamo jednu generaciju akademskih građana čije se znanje i sposobnosti cijene širom svijeta.

Zamjenica ministra Marijana Mojić, čestitala je dekanu i menadžmentu fakulteta na ostvarenim rezultatima i zahvalila im što predanim radom doprinose razvoju zajednice. Ona je istakla da Ministarstvo civilnih poslova podržava uspješne projekte, te da će nastaviti pružati podršku u daljem razvoju i unapređenju visokog obrazovanja u Republici Srpskoj.

Posjeta zamjenice ministra civilnih poslova Marijane Mojić Medicinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu značajna je za jačanje veza između akademskih institucija i Ministarstva civilnih poslova i potvrđuje posvećenost Ministarstva razvoju obrazovanja.