Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

USPOSTAVLJENA NOVA ZAJEDNIČKA APLIKACIJA ZA COVID-19

22.12.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Pandemija COVID-19 suočila je vlasti na svim razinama na nedostatak multisektorskog pristupa pri upravljanju katastrofama. U cilju prevazilaženja nedostataka, kroz suradnju Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i uz tehničku i financijsku potporu Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) uspostavljena je web stranica koja pruža objedinjene informacije vezane za COVID-19 pandemiju.

Na web stranici https://covid19.msb.gov.ba dostupan je interaktivni pregled broja COVID-19 zaraženih, testiranih, oporavljenih i umrlih osoba, informacije o graničnim prijelazima, upute za putovanja, donesene odluke na svim razinama vlasti i aktuelnosti vezane za COVID-19.

Ova web stranica će se ažurirati na dnevnoj bazi.. Web stranica je uspostavljena temeljem međusektorske suradnje tri ministarstva i predstavlja važan segment transparentnosti i pravovremenog informirajna javnosti 

UNDP zajedno sa drugim UN agencijama, donatorima i partnerima, kontinuirano usmjerava i pomaže Bosnu i Hercegovinu da razvije sustav smanjenja rizika od katastrofa koji se bazira na multisektorskom pristupu i međuinstitucionalnoj koordinaciji, savremenim alatima, primjeni tehnologije i dobrih praksi.

Od početka krize COVID-19, UNDP podupire sve razine vlasti u Bosni i Hercegovini kroz hitnu nabavku medicinske opreme i potrepština zahvaljujući financijskim sredstvima različitih međunarodnih i domaćih donatora, vlasti i partnera. Kao dio odgovora Ujedinjenih nacija, UNDP će zajedno s donatorima i partnerima i nastaviti pružati prijeko potrebnu pomoć.