Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Uručena Državna nagrada za sport Bosne i Hercegovine za 2023. godinu

22.12.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministrica civilnih poslova dr. sc. Dubravka Bošnjak uručila je najboljoj bosanskohercegovačkoj skijašici Elvedini Muzaferiji Državnu nagradu za sport Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

Muzaferija je ostvarila veliki uspjeh osvojivši drugo mjesto u FIS Evropskom kupu u spustu u švicarskoj Crans Montani. Također, ispunila je “A” normu za Zimske olimpijske igre 2026. godine.

Najboljoj bh. skijašici pripalo je 10.000 KM na osnovu Državne nagrade za sport, a Elvedina poručuje da će nastaviti s ponosom predstavljati BiH u budućnosti. Dodjelu Državne nagrade za sport Bosne i Hercegovine organizovalo je Ministarstvo civilnih poslova u saradnji s Olimpijskim komitetom BiH.

“Pored dodjele Državne nagrade za sport Bosne i Hercegovine za 2023. godinu, svečanost je posvećena obilježavanje izbora zaslužnih i vrhunskih sportista za 2023. godinu. Imali smo 44 sportaša koji su na međunarodnim takmičenjima ostvarili značajne rezultate, a od kojih su 33 vrhunska sportista i 11 zaslužnih sportista. Izbor je izvršilo Ministarstvo civilnih poslova prema prijedlogu Komisije koje se sastoji od predstavnika Ministarstva civilnih poslova, entitetskih ministarstava i Olimpijskog komiteta BiH”, poručila je Bošnjak.