Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Poziv Vijeća Evrope za prijavu trenera na obuku 50/50

25.05.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Vijeće za mlade Vijeća Evrope dostavilo je Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine putem e-maila Poziv za prijavu trenera na obuku 50/50 koju organizuje Odjel za mlade Direktorata za opću upravu Vijeća Evrope. Poželjno bi bilo da potencijalni kandidati posjeduje znanje o omladinskim politikama u Bosni i Hercegovini, stanju participacije mladih na lokalnom/entitetskom nivou, mogućnostima finansiranja omladinskog sektora i sl. Traže se tri trenera iz Bosne i Hercegovine koji bi učestvovali na pripremnom i evaluacijskom sastanku i obuci.

Svi sastanci i obuka održat će se u Evropskom centru za mlade u Strazburu, osim prvog pripremnog sastanka u julu, koji će se održati online. Održavanje obuke 50/50, pripremnog i evaluacijskog sastanka podložno je promjeni trenutne zdravstvene situacije povezane s pandemijom Covid-19. U slučaju da se obuka ne bude mogla održati uz fizičko prisustvo u Strazburu, bit će odgođena do 2022. godine.

Svi detalji vezani za poziv, tj. termini održavanja obuke i pripremnog i evaluacijskog sastanka, ciljevi treninga, uslovi za prijavu i prijavni obrazac nalaze se u Pozivu za prijavu. Rok za dostavljanje prijava je 7. juni 2021. godine.