Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Poziv Studentske mreže Erasmus na sajam mladih „Erasmus Leaders 2024“

06.02.2024

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Studentska mreža Erasmus (ESN) je najznačajnija studentska organizacija u Evropi koja broji više od 15.000 aktivnih volontera na više od 1.000 univerziteta širom Evrope i prisustna je u 42 zemlje. Glavni cilj ESN-a je pružanje fleksibilnog obrazovnog okruženja uz podršku studentskim razmjenama iz različitih socijalno-ekonomskih pozadina. Osim toga, različiti događaji pružaju priliku za multikulturalno iskustvo lokalnim studentima koji trebaju pomoć kako bi mogli učestvovati u programima razmjene u inostranstvu.

ESN Grčke broji najmanje 500 aktivnih članova koji sarađuju u organizaciji događaja i projekata te pružaju podršku za otprilike 5.000 dolaznih i odlaznih studenata godišnje. Predstojeći forum mladih pod nazivom „Erasmus Leaders 2024“ koji organizuje ESN uključuje sajam za karijernu orijentaciju i mobilnost, radionice i panel diskusije. Ovogodišnji događaj će se održati u Tehnopolisu u Ateni 13. i 14. aprila.

Erasmus Leaders 2024 (treće izdanje foruma) je najveći i najkompletniji dvodnevni forum mladih u Grčkoj. Cilj događaja je pružiti priliku stotinama studenata i mladih ljudi u Grčkoj ne samo da se upoznaju s karijernim mogućnostima, već i da saznaju više o omladinskim organizacijama i obrazovnim institucijama koje pružaju mogućnosti za volonterski rad, obrazovne programe i opcije mobilnosti. Rok za prijave na sajam je 21. februar 2024. godine.