Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Povodom Odluke o proglašenju prirodne ili druge nesreće na teritoriji BiH Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine organizira Konferenciju za tisak

18.03.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Nakon proglašenja prirodne ili druge nesreće na teritoriji cijele BiH, a u vezi sa prisustvom Corona virusa, pozivamo vas na konferenciju za tisak koja će se održati 19.3.2020. u zgradi Parlamentarne skupštine BiH (sala3/2) sa početkom u 14.00.

            Imajući u vidu ozbiljnost novonastalih životnih uvjeta, povećanja broja oboljelih kao i predan rad medija koji neumorno izvještavaju o ovom, najvećem, izazovu  za sve građane BiH, ovom Konferencijom se Ministarstvo želi obratiti građanima sa informacijama o dosadašnjim poduzetim aktivnostima ali, ništa manje, i riječima ohrabrenja.

            Od siječnja 2020.godine do danas Ministarstvo je obavilo preko pedeset aktivnosti sa svim razinama vlasti, institucijama i udrugama involviranim u rješavanje problema prouzročenih Corona virusom. Kontinuirano je koordiniralo rad svih tijela u oba entiteta i Distriktom Brčko, održalo konferencije ministara zdravlja, video konferencije sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i drugim međunarodnim institucijama koje su dali smjernice iz naučenih lekcija o postupanju u ovakvim prilikama. Web stranica Ministarstva je okrenuta u cijelosti informiranju javnosti i građana o svemu što se odnosi na oblasti u nadležnosti ministarstva a što ima drugačiji tijek realiziranja od uobičajenog. Otvorena ja i mail adresa za građane BiH putem koje mogu postavljati sva pitanja koja su u nadležnosti Ministarstva koja se na bilo koji način se odnose na posljedice prisustva Corona virusa u BiH. Mail adresa je:   koronapitanja@mcp.gov.ba   

           Također, na web stranici ministarstva postavljeni su i linkovi na entitetske institucije   na kojima možete pronaći ažurirane informacije iz lokalnih zajednica:

  https://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/MZSZ/Pages/default.aspx

   http://www.fmoh.gov.ba/

                                    

Tijek konferencije:

14.00 - 14-10 Uvodno obraćanje moderatora

14.10 - 14.25 Obraćanje ministrice Ankice Gudeljević

14.25 – 14.55 Pitanja i odgovor

14.55 – 15.00 Zaključna riječ moderatora