Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Pokrenut blog s ciljem razmjene informacija u vezi sa COVID-19

31.03.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Grupa zaposlenih Svjetske zdravstvene organizacije pokrenula je blog s ciljem razmjene informacija i međusobne podrške ljudi širom svijeta zbog pandemije Corona virusa, COVID-19.

Cilj pokretanja bloga je da u vremenu  preplavljenom velikom količinom informativnih materijala, pomogne u pronalaženju savjeta i smjernica zasnovanih na prethodnom iskustvu. Formirana je globalno rasprostranjena skupina koja koordinira blog, biltene i web stranicu Coronavirus “CONNECTING COMMUNITIES”. Platforma služi za međusobnu razmjenu praktičnih i korisnih priča, savjeta o načinima prevazilaženja problema sa izolacijom, higijenom,  radom na daljinu, virtuelnim učionicama, akcijama u zajednici, javnim politikama, kao i održavanje usluga u zdravstvu.

Osnivači bloga pozivaju zainteresirane da se uključe u inicijativu ističući želju da čuju i objave priče iz svih dijelova svijeta, vodeći računa da su one u skladu sa smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije.

Na linku https://www.inspiritcreatives.com/coronavirus-connecting-communities , možete se priključiti ovoj zajednici, razmijeniti informacije i dobiti podršku.