Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Održan sastanak s savezima konjičkih organizacija: Rješavanje problema reorganizacije konjičkog sporta

27.03.2024

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

U organizaciji Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine održan je sastanak sa predstavnicima Saveza konjičkih organizacija Federacije Bosne i Hercegovine i Saveza konjičkih organizacija Republike Srpske. Sastanak je bio posvećen rješavanju problema nastalih tokom reorganizacije i usklađivanja normativnih akata Saveza konjičkih organizacija Bosne i Hercegovine.

Predstavnici entitetskih saveza su istakli da su usaglašeni skoro svi detalji koji se odnose na reorganizaciju Saveza konjičkih organizacija Bosne i Hercegovine, kao i statusa Saveza konjičkih organizacija Republike Srpske unutar postojećeg krovnog saveza, na ravnopravnoj osnovi. Međutim, došlo je do nesporazuma prilikom podnošenja zahtjeva Ministarstvu pravde Bosne i Hercegovine.

Dogovoreno je da će se održati sastanak sa predstavnicima Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine, koji će organizirati Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine, kako bi se situacija što brže riješila u najboljem interesu konjičkog sporta u Bosni i Hercegovini.