Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Održan prvi sastanak Radne grupe za izradu okvira kvalifikacija u Bosni i Hercegovini

01.11.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

U organizaciji Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, nakon što su sve nadležne obrazovne vlasti i Rektorska konferencija Bosne i Hercegovine imenovale svoje predstavnike, održan je prvi sastanak Radne grupe za izradu okvira kvalifikacija u Bosni i Hercegovini.

Na konstituirajućem sastanku  Radne grupe predstavljen je dosadašnji razvoj okvira kvalifikacija u Bosni i Hercegovini kroz set najvažnijih dokumenata, procedura  i elemenata kvalifikacijskog okvira: Osnove kvalifikacijskog okvira u Bosni i Hercegovini, Akcioni plan za izradu i provedbu Kvalifikacijskog okvira u Bosni i Hercegovini za period 2014-2020. godine te Priručnik za izradu i upotrebu standarda zanimanja i kvalifikacija u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je razgovarano i o predloženoj strukturi dokumenta u okviru koje će se razvijati budući okvir kvalifikacija u Bosni i Hercegovini.

Planirano je da naredni sastanak Radne grupe bude održan do kraja novembra, na kojem će se diskutovati o prvom poglavlju okvira kvalifikacija koje će sadržavati opće odredbe, pojmovnik, načela i ciljeve okvira kvalifikacija u Bosni i Hercegovini.