Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Održan 11. sastanak Regionalnog ureda za saradnju mladih (RYCO)

23.12.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

11. sastanak Regionalnog ureda za saradnju mladih (RYCO) na kojem je u svojstvu člana učestvovao šef Kabineta ministrice civilnih poslova Ankice Gudeljević, Davor Bošnjak održan je danas u online formatu.

Na sastanku su, između ostalog, uvojeni budžet i godišnji Program rada Ureda za 2021. godinu, odobreno je potpisaivanje nekoliko memoranduma o razumijevanju sa lokalnim partnerima, među kojima su i memorandumi sa krovnim omladinskim organizacijama iz Bosne i Hercegovine.

Navedenim memorandumima definisan je načini saradnje između RYCO-a i nevladinih, odnosno međunarodnih organizacija putem održavanja periodičnih sastanaka, pripreme i organizacije zajedničkih događaja, zajedničkih inicijativa i programa kojima se podržava saradnja mladih, neformalno obrazovanje, mobilnost mladih itd.

Takođe, razmatrana je i odobrena kratka lista najbolje evaluiranih projekata 4-og RYCO otvorenog poziva, sa analizama i opisom procesa, u okviru kojeg je zaprimljeno 129 prijava, od toga iz: Albanije 30 prijava, Bosne i Hercegovine 23 prijave, Kosova 13 prijava, Crne Gore 16 prijava, Sjeverne Makedonije 23 prijave i Srbije 24 prijave. 

Na kraju sastanka najavljeno je predsjedavanje Crne Gore Upravnim odborom Regionalnog ureda za 2021. godinu.