Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Održan 10. sastanak Upravnog odbora Regionalnog ureda za saradnju mladih (RYCO)

26.10.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Danas je putem ZOOM aplikacije održan 10. sastanak Upravnog odbora Regionalnog ureda za saradnju mladih (RYCO) na kojem je sudjelovao predsjednik ureda ministrice Ankice Gudeljević, Davor Bošnjak, kao član Upravnog odbora u ime ministarstva civilnih poslova BiH.

Sastanak je otvorio Naumce Mojsoski, predsjednik Upravnog odbora koji je predstavio nove članove odbora među kojima je i BiH. Gospodin Bošnjak je najavio da bi uskoro trebao biti imenovan i drugi član Upravnog odbora, a kojeg delegiraju krovne organizacije za mlade u BiH.

„Ministarstvo civilnih poslova daje punu potporu krovnim vijećima mladih i očekuje da bi proces imenovanja drugog člana trebao biti okončan do kraja ove godine“, poručio je gospodin Bošnjak u svom obraćanju.

Na kraju sastanka kreirana je zajednička izjava predstavnika mladih u Upravnom odboru RYCO u aktualnoj krizi i utjecaju krize na mlade u Regiji. U izjavi se ohrabruju mladi da prebrode sve izazove nastale pandemijom Covid-19 kao da se prijave na 4. RYCO Otvoreni poziv za projekte koji se odnosi na pomirenje i regionalnu saradnju za vrijeme i nakon Covid-19 krize.