Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica Dubravka Bošnjak susrela se sa šefom Misije OSCE-a u BiH Brianom Aggelerom

07.02.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak razgovarala je danas u Sarajevu sa šefom Misije Evropske organizacije za sigurnost i saradnju (OSCE) u Bosni i Hercegovini Brianom Aggelerom, a najviše pažnje u veoma produktivnom razgovoru posvećeno je oblasti obrazovanja.

U pogledu potrebnih reformi i izazova koji očekuju Bosnu i Hercegovinu, ambasador Aggeler je naglasio važnost saradnje Ministarstva i OSCE-a te ponudio podršku u budućim aktivnostima.

Kako bi se obrazovni sistem unaprijedio i poboljšao potrebna je koordinacija i saglasnost svih nadležnih obrazovnih vlasti, istakla je ministrica Bošnjak.

Također, potrebno je što prije pokrenuti aktivnosti u okviru Konferencije ministara za oblast obrazovanja u Bosni i Hercegovini što će zasigurno doprinijeti željenom napretku.

               

Razgovarajući i o drugim područjima saradnje, ministrica Bošnjak je pozdravila projekte koje vodi OSCE te posebno istakla oblast ljudskih prava, demokratske procese i vladavinu prava. Razmijenjena su mišljenja i o kandidatskom statusu Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji i nadolazećim izazovima u ostvarivanju cilja punopravnog članstva.

Šef misije OSCE u BiH Brian Aggeler, čestitao je Dubravki Bošnjak imenovanje na funkciju ministrice civilnih poslova Bosne i Hercegovine te zaželio uspjeh i nastavak dobre saradnje s OSCE-om.