Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica Dubravka Bošnjak razgovarala s predsjednikom Evropske odbojkaške konfederacije

04.04.2024

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

                Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak sastala se u Sarajevu sa predsjednikom Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) Aleksandrom Boričićem, predsjednikom Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Milutinom Popovićem i članom Upravnog odbora OS BiH Mirsadom Kadrićem.

                Predsjednik CEV-a Aleksandar Boričić informirao je ministricu Bošnjak o radu Evropske odbojkaške konfederacije i istakao značaj koji CEV pridaje unaprjeđenju odbojke u Bosni i Hercegovini. Boričić je naglasio napredak odbojke u našoj zemlji u proteklih nekoliko godina, te izrazio podršku CEV-a  daljem razvoju ovog sporta.

                Predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Milutin Popović, informirao je ministricu o trenutnim aktivnostima Odbojkaškog saveza BiH, kao i o nastupima koji očekuju reprezentaciju BiH, ističući kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2026. godine za žene. Ministrica Bošnjak je izrazila svoju podršku Odbojkaškom savezu BiH i poželjela im uspjeh u predstojećim takmičenjima.

                Ministrica Bošnjak istakla je značaj saradnje Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine sa sportskim organizacijama s ciljem unaprjeđenja sportskih aktivnosti i podrška uspješnim sportistima.