Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica Dubravka Bošnjak razgovarala s delegacijom MMF-a

15.11.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministrica civilnih poslova BiH Dubravka Bošnjak susrela se s delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), šeficom Misije MMF-a u BiH Alinom Iancu i rezidentnim predstavnikom u BiH Andreasom Tudykom.

Sastanak je bio prilika za razgovor o rezultatima nedavno održanog Godišnjeg sastanka MMF-a u Maroku, s posebnim osvrtom na način na koji je Bosna i Hercegovina bila predstavljena na tom važnom događaju.

Razgovarano je i o izvještaju o napretku Bosne i Hercegovine u vezi s članstvom u Evropskoj uniji, kao i implementaciji programa ekonomskih reformi usmjerenih prema jačanju finansijske stabilnosti zemlje. Ministrica Bošnjak istakla je važnost dosljednog provođenja reformi kako bi se unaprijedile ekonomske perspektive i osigurala dugoročna održivost.

Predstavnici MMF-a izrazili su podršku Bosni i Hercegovini u ostvarivanju ključnih ciljeva te će nastaviti sa tehničkom potporom fiskalnim reformama.

Ministrica Bošnjak zahvalila je predstavnicima MMF-a na podršci i izrazila uvjerenje u nastavak uspješne saradnje koja će doprinijeti jačanju ekonomske stabilnosti i održivog razvoja zemlje.