Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica Dubravka Bošnjak predvodi delegaciju Bosne i Hercegovine na sjednici UN Populacijskog fonda

01.05.2024

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

         Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak predvodi delegaciju Bosne i Hercegovine na  57. sjednici Komisije za stanovništvo i razvoj UNFPA. Uz ministricu Bošnjak, u delegaciji Bosne i Hercegovine je i zamjenik ministra vanjskih poslova Josip Brkić.

           Ministrica Dubravka Bošnjak obratila se na glavnoj debati ove važne međunarodne konferencije, kao i na Panel diskusiji te govorila o ulozi žena, mladih i drugih ranjivih skupina u društvu, kao i o naporima koje Bosna i Hercegovina poduzima kako bi osigurala njihovu inkluziju, obrazovanje i zapošljavanje. U prvi plan stavila je važnost osnaživanja žena i stvaranja ravnopravnih mogućnosti za sve građane, posebno u kontekstu post konfliktnih društava poput Bosne i Hercegovine. Ministrica je iskoristila prigodu da naglasi potrebu za unaprjeđenjem zdravstvene zaštite i prevencije bolesti, prije svega raka, te za podrškom mladima u ostvarivanju njihovih potencijala.

         Naglasila je da je Bosna i Hercegovina primjer dobre prakse u suradnji s UNFPA-om i drugim međunarodnim organizacijama, koji se ogledaju u partnerskim odnosima kako bi se postigli ciljevi održivog razvoja.

        Osim prisustvovanja konferenciji i sudjelovanja u panelu, tijekom boravka u New Yorku, ministrica Bošnjak imala je i niz bilateralnih sastanaka s predstavnicima drugih zemalja i organizacija.