Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Министарка цивилних послова Дубравка Бошњак на панелу о одрживом развоју и становништву

02.05.2024

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

      Министарка цивилних послова Босне и Херцеговине Дубравка Бошњак учествовала је на панелу "Процјена стања имплементације Програма дјеловања Међународне конференције о становништву и развоју те њезин допринос праћењу и прегледу 2030. Агенде за одрживи развој током десетљећа акције за одрживи развој".

       Панел је одржан у оквиру 57. сесије Комисије за становништво и развој која се одржава у Њујорку од 29. априла до 3. маја.

        На овом панелу, експерти из различитих области, укључујући представнике влада, академске заједнице и цивилног друштва, подијелили су своје перспективе о постигнућима и недостацима Програма дјеловања Међународне конференције о становништву и развоју, истражујући како демографске промјене, универзална здравствена заштита (укључујући сексуално и репродуктивно здравље), индивидуална права (укључујући репродуктивна права), искорјењивање сиромаштва и глади, напредак родне равноправности и оснаживање жена и дјевојчица, као и одрживи економски раст и заштита животне средине, утичу на остваривање циљева одрживог развоја.

       Расправљано је о доприносу Програма дјеловања Међународне конференције о становништву и развоју на остваривању циљева одрживог развоја те су представљене најбоље праксе и научене лекције.

        Расправа и закључци панела дио су извјештаја Комисије са њеног педесет седмог засједања, који ће бити поднесен Економском и социјалном вијећу након затварања засједања овогодишње 57. сесије Комисије за становништво и развој Уједињених народа.