Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak susrela se s ministrom za naučnoistraživački razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željkom Budimirom

04.12.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

                U okviru aktivnosti s ciljem unapređenja visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini, ministrica civilnih poslova Dubravka Bošnjak održala je sastanak s ministrom za naučnoistraživački razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željkom Budimirom.

                Razgovarano je o najznačajnijim temama visokog obrazovanja u BiH, implementaciji evropskih standarda i smjernica u obrazovanju te projektima u oblasti visokog obrazovanja i naučnoistraživačkog rada.

                U razgovoru je naglašena važnost usklađivanja visokoškolskog sistema u Bosni i Hercegovini s evropskim standardima, kako bi se osiguralo da diplomirani studenti budu konkurentni na evropskom i globalnom tržištu rada. Ministrica Bošnjak istakla je da je usklađivanje s evropskim smjernicama ključno za ostvarivanje dugoročnih ciljeva.

                Razgovarano je i o projektima u oblasti visokog obrazovanja i naučnoistraživačkog rada koji će doprinijeti razvoju znanja i inovacija u BiH.

                Ministrica Bošnjak i ministar Budimir izrazili su posvećenost jačanju suradnje između institucija koje su nadležne za visoko obrazovanje na svim nivoima vlasti, kako bi se osiguralo da Bosna i Hercegovina ostvari napredak u području visokog obrazovanja, prateći najbolje prakse i standarde u Evropi.