Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica Bošnjak u posjetu IDDEEA-i: „Digitalizacija donosi brže i sigurnije usluge građanima BiH“

15.05.2024

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak posjetila je u Banjaluci Agenciju za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) te tom prilikom razgovarala je sa rukovodstvom Agencije o dosadašnjim aktivnostima, radu, kao i o budućim planovima i izazovima s kojima se IDDEEA suočava.

Direktor IDDEEA, Almir Badnjević, informirao je ministricu o trenutnim projektima i postignućima agencije. Poseban naglasak stavljen je na digitalizaciju usluga, koja omogućava brže i efikasnije izdavanje identifikacionih dokumenata, kao i bolju sigurnost podataka. Digitalizacija je ključni korak ka modernizaciji naših usluga. Uvođenje novih tehnologija ne samo da olakšava rad našim službenicima, već i smanjuje vrijeme čekanja za građane, rekao je Badnjević

Ministrica Bošnjak istaknula je važnost ove agencije u svakodnevnom životu građana Bosne i Hercegovine kada je riječ o izdavanju identifikacionih dokumenata i upravljanju evidencijama. „Rad Agencije izravno utječe na sigurnost i efikasnost usluga koje koriste građani ali i pravni subjekti, te zaštita podataka i efikasnost moraju biti na najvišem nivou“, naglasila je ministrica Bošnjak.