Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica Bošnjak na sastanku s ministrima obrazovanja Republike Srpske: Kroz zajednički rad možemo i moramo unaprijediti obrazovni sistem

15.05.2024

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Dubravka Bošnjak, održala je sastanke sa ministrom za naučno-tehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske, Željkom Budimirom i ministarkom za prosvjetu i kulturu Željkom Stojičić te razgovarala o ključnim pitanjima i izazovima u oblasti obrazovanja, nauke i kulture.

Ministrica Bošnjak je istakla važnost međusobne saradnje i koordinacije između različitih nivoa nadležnih vlasti u Bosni i Hercegovini. Obrazovanje je temelj svake uspješne zajednice. Kroz zajednički rad možemo unaprijediti obrazovni sistem i pružiti bolje uvjeteza učenje i razvoj“, naglasila je Bošnjak.

Na sastanku je razgovarano o brojnim temama, uključujući unapređenje nastavnih planova i programa, usklađivanje legislative sa evropskim standardima, modernizaciju škola, kao i uvođenje novih tehnologija u obrazovni proces. Poseban naglasak stavljen je na potrebu za kontinuiranim stručnim usavršavanjem nastavnog kadra kako bi se osigurao visok kvalitet obrazovanja.

Ministri su se složili da je obrazovanje prioritet koji zahtijeva kontinuiran rad i ulaganje, te su izrazili optimizam u pogledu buduće saradnje i zajedničkih projekata.