Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica Bošnjak na Forumu sportista: Plaketa za doprinos radu Olimpijskog komiteta i razvoju sporta u BiH

14.11.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak prisustvovala je u Sarajevu Forumu sportista, organizovanom od strane Olimpijskog komiteta BiH.

               U obraćanju učesnicima Foruma, ministrica je istakla izvanredne rezultate koje sportisti postižu u svojim disciplinama. Posebno čestitajući sportistima koji su izborili olimpijsku normu za Pariz, ministrica je zaželjela puno zdravlja i sportske sreće onima koji još uvijek pokušavaju da ostvare taj visoki cilj.

               „U svim vašim budućim sportskim poduhvatima želimo biti podrška kako bismo zajedno gradili snažnu i prosperitetnu sportsku zajednicu u Bosni i Hercegovini. Nadam se da ćemo osigurati da podrška sportu bude bolja u budućnosti i da ćemo konačno, adekvatnim zakonskim rješenjima, omogućiti sistemsko finansiranje vrhunskog sporta u našoj zemlji", rekla je ministrica Bošnjak.

               Dodala je da Ministarstvo civilnih poslova podržava sve aktivnosti usmjerene ka promovisanju i unapređenju sporta, posebno one koje dolaze od Olimpijskog i Paraolimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, Specijalne olimpijade, kao i svih saveza i klubova.

               Na događaju u Sarajevu, ministrici Dubravki Bošnjak uručena je plaketa kojom se izražava zahvalnost za doprinos razvoju sporta i saradnji s Olimpijskim komitetom Bosne i Hercegovine.

               Forum sportista okupio je oko 100 sportista i istaknutih sportskih radnika, stvarajući prostor za dijalog i razmjenu ideja s ciljem daljnjeg razvoja sportske scene u zemlji.